Niin se on vaan talvi taittumassa pikkuhiljaa kohti kevättä ja siitä kesään. Ei kyllä ihan heti sitä uskois, kun katsoo tuosta ikkunasta ulos. Lunta vaan tulla tupruttaa päivä päivältä lisää. Mutta kaikesta huolimatta tämän vuoden kisakausikin on polkastu käyntiin talvimaastoilla. Talvimaastot oli tänä vuonna Mustialassa, jossa oli ihan kiva osallistujamäärä whippeteissä. Whippettejä oli kaikenkaikkiaan 33kpl.

Meidän orkesterista osallistui molemmat juoksuikäiset eli Kirppu ja Pirre, normikokoisten tyttöjen sarjassa. Tähän sarjaan oli ilmoittautunut 10 neitoa ottamaan mittaa toisistaan. Kisarata ei kovin hääppöinen ollut, vaikka tilaa varmasti olisi ollut isommankin "ovaalin" tekemiseen ;) Rata oli tosiaankin ovaalin muotoinen, et siinä ei paljon arvosteltavaa varmasti tuomareilla ollut eri osa-alueille? Enemmänkin olisivat voineet antaa arvosanoja hienoista sukelluksista hankeen, kun juoksemisesta! Moni koira, joka päätti oikaista, niin oli armotta ulkona koko kisasta. Jopa isot rodut meinas jäädä jumiin tuonne hankeen.

No alkuerän aloitti meidän Kirppu, parinaan Perfect Stranger Dangerous Beauty. Pari oli aika tasainen, vaikkakin Kirppu oli hivenen nopeampi. Alkuerästä tuli Kirpulle pisteitä 254 p., jotka riiti alkuerässä toiseen sijaan.

1267649089_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pirre starttasi seuraavasa lähdössä parinan Besties Nippa Nappa. Pirrelle pidin lämmittelyn aikana läksytystä, miten laiska se on nykyään reenaamaan itseään ja moitin myös, et se ei jaksais juosta edes tuota ovaaliakaan. No Pirrepä päätti toisin...

Pirre juoksi aivan upean juoksun ja ponkasi suorituksellaan kahden pisteen erolla (256 p.) Kirppuun ohi kisan ykköseksi!!! Pirre varmasti mietti mielessään, et nyt kuule mamma saat maistaa omaa lääkettäs ja kato lahjattomat reenaa :D

1267649100_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En siinä vaiheesa vielä tiennyt, et miten alkuerässä tulee käymään, vaan odotin tuloksia kuumeisesti, et pääseekö finaaliin? No tulokset julkaistiin ja selasin ja selasin tuloslistaa tajuamatta siitä tuon taivaallista, ennenkuin silmäni osui Pirren kohdalle, minkä nimen perässä seisoi numero 1.!! Täh?? Missäs Kirppu on tuli ensimmäisenä mieleen. No löytyihän se Kirpunkin nimi kakkospaikalta:)

No ei muuta, kun koirat finaalitarkastuksiin ja odottamaan finaaleitten alkua. Nyt alkoi jänskättään, kun tajusin, et meidän tytöthän juoksee pareina! Apuva!! Tuli mieleen, et mitäs jos ne alkaakin ajaan toisiaan ja tuuppimaan kupeisiin, niinkuin ne kotona rallaus lenkeillä tekee?? Rauhoittelin kuitenkin mieltäni, et mulla on kuitenkin vietikkäitä koiria, jotka ajavat viehettä, eikä kaveria kisoissa, niin tuon ei pidä vaikuttaa tyttöjen työskentelyyn mitenkään. 

Tuli finaaleitten aika. Onneksi minulla oli mukana jälleen kerran, luotto handleri ja autokuski Ahti, joka tuli lähettämään toisen koirista. Naurettiin, et jos koirilla on punainen ja sininen mantteli, niin tarttee olla myös lähettäjillä värit sävysävyyn Silmänisku No vahingossahan olin ottanut punaisen takin kotoa lähtiessä päälleni ja Ahti sattumalta sinisen. Näin ei ollut sitten vaihtoehtoja kumpi lähettää kumman :)

1267898432_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva: Risto Kääriäinen

Tytöt ampaisi hienosti matkaan ja juoksivat aika tasaisen hyvän juoksun. Kirppu ehti vieheelle ensin ja oikein heittäytyi siihen vauhdilla, mitä en muista sen vielä viimevuonna noin lennokkaasti tehneen?! Ja Pirre tuli hienosti toisena vieheelle, joka myös tappoi vieheen. Hyvä tytöt!! Ahtin kans lähdettiin jäähdytteleen tyttöjä ja samalla kuunneltiin pisteitä. Alkuerän pisteerot ei kovin suuria ollut, joten aina, kun kuuli seuraavan ja seuraavan lähdön pisteitä, niin oli tunne, et ei kovin korkella oltu! Ja siinä vaiheessa viimeistään, kun kuulin jonkun saaneen joltakin tuomarilta 94 p. niin olooli, et nyt tiputtiin.

1267770912_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tytöt, kun oli huollettu ja kaikki lähdöt juostu, niin eikun jännittämään tuloksia ja palkintojen jakoa.

Whippettien kirjat, kun oli pinossa ja aloitettiin palkintojen jakaminen, huomasin, et meidän värikkäät kannet on siellä pinon miltei alimmaiset. Pirrellä oli keltaiset kannet, jotka huomasin olevan kolmanneksi alimmaisena, mutta Kirpun kirjan luulin olevan toiseks alimmaisena... No Pirren 3. tila julkistettiin ja hain palkinnon, jolloin meinasin sanoa, et anna se seuraavakin tänne osoitteeseen! No hämmästys oli suuri, kun se ei ollutkaan meidän kirja vaan kuuluin nimi Pikkuneidin Born To Be Wildin, jonka kirjassa olikin sininen kansi, jota luulin Kirpun vihreäksi ;) Värisokkeko? Täh? Ai, minä vai???

Ei meinannut olla riemulla rajaa, kun tajusin, et pirskatti Kirpun pisteet riitti, sit kuitenkin YKKÖS tilaan!! Molemmat tytöt sai hienot pokaalit, sijoitus ruusukkeet  ja ruokaa, sekä Kirppu sen TOISEN MAASTOSERTIN!!!

JES! JES! WOOOOOW!! Hyvä meidän Tytöt!! Tämä antaa nyt entistä enemmän pontta, laitella koiria kuntoon kesän koitoksiin! Toukokuussa jatketaan kisaamista, ellei juoksut sotke suunnitelmia...

Mainittakoon vielä, että Kirpun tulevan sulhasen "Topin" poika of Streamline Noble Nuance "Sisu" pinkaisi itsensä WY sarjassa ensimmäiseksi ja samalla juoksi päivän parhaat pisteet!